English华文にほんご

Selamat Datang Ke Keluarga Akademi Badminton ST

Akademi Badminton ST terletak di Tengah dan Barat Singapore lebih 10 tahun sejak tahun 2007. Kelas akademi badminton kami tertumpu kepada meningkatkan kemahiran asas kanak-kanak. Kami hanya membawa masuk 20 orang kanak-kanak setiap tahun. Seterusnya,mereka akan berjaya ke peringkat seterusnya dalam ujian praktikal tahun akhir kami. Tambahan, kami lebih suka menjalankan pembelajaran dalam nisbah yang rendah “kurang pelajar”. Contohnya, orang lain mungkin akan kata “tunjuk ajar yang diberikan kepada pelajar sentiasa sama”.

Tetapi hakikatnya, setiap jurulatih tahu bahawa untuk mengajar pemain badminton terbaik bukan sesuatu yang mudah. Dengan cara yang sama, dalam kelas badminton, kami perlu meletakkan usaha yang penuh untuk peringkat permulaan kanak-kanak. Untuk memastikan setiap pelatih dipantau, setiap pergerakkan pelatih di dalam gelanggang. Oleh hal yang demikian, slot pengambilan pelajar setiap tahun sangat terhad. Sudah tentu setiap jurulatih mempunyai sikap dan cara yang berbeza untuk mengajar. Dengan kata lain, jika terdapat pelajar yang tiada pelan yang betul untuk kelas mereka, jurulatih perlu mengambil tanggungjawab penuh. Apabila kami mengambil pelatih, kami perlu menghantar setiap keputusan hasil peningkatan mereka kepada ibu bapa mereka. Oleh itu, kami tidak kisah jika terdapat pelatih yang sedikit, saya bangga pelajar saya adalah yang terbaik.

Kami mempunyai banyak pengalaman selepas berkecimpung lama dalam industri badminton. Terutama pada pembangunan latihan kemahiran badminton di peringkat permulaan. Oleh itu, jurulatih tidak boleh terlepas pandang setiap kesalahan pada pelatih semasa peringkat perkembangan mereka.

Latihan Badminton Semula Jadi

Kelebihan STBA adalah jurulatih kami ingin melihat peningkatan dan pembelajaran kanak-kanak. Hasilnya, jurulati dapat merancang pelan latihan badminton yang efektif untuk menyelesaikan isu-isu tertentu bagi pelatih kami. Untuk menerangkan kepada mereka tentang setiap kemahiran dan memperbaiki setiap kelemahan yang mereka ada. Di sebabkan hal ini, mereka berjanji untuk bawa dan latih pelajar mereka ke peringkat yang lebih tinggi.

Sehingga sekarang, pelajar yang melakukan terbaik, mereka dapat menyertai setiap pertandingan badminton di Singapore atau di luar negara. Kami mempunyai beberapa orang pelajar yang telah menjadi juara dari Kejohanan CSC yang dipersetujui oleh Persatuan Badminton Singapore. Kesemua jurulatih kami mempunyai sijil yang sah dan menghadiri latihan Pertolongan Cemas